Nieuws Nieuws

E-sim: de voordelen

Meerdere nummers op één telefoon met E-sim

In plaats van de ‘gewone’ simkaart is er nu de e-sim. Maar wat is dit precies? En wat heeft u hieraan? We leggen het u graag uit. De e-sim is een kleine digitale simkaart die in een smartphone zit ingebouwd. E-sim staat voor embedded sim en houdt dus in dat er geen simkaart meer in de smartphone geplaatst hoeft te worden. Het voordeel is dat er gemakkelijk twee nummers tegelijk gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld een zakelijk en privé nummer. Daarnaast hoeft bij het overgaan naar een nieuwe provider geen simkaart meer in en uit het toestel te halen, vanaf nu kunt u de nieuwe sim gemakkelijk scannen met de QR-code. Geen gedoe meer met een paperclip dus.

Hoe werkt het?

Nadat u hebt gekozen voor een nieuwe provider, krijgt u een QR-code opgestuurd. Met uw smartphone scant u deze code via het menu ‘Mobiel netwerk’ of ‘Mobiele data’ onder ‘voeg mobiel abonnement toe’. Daarna wordt deze automatisch gesynchroniseerd en bent u klaar om te internetten of te bellen. Vervolgens kunt u kiezen welk abonnement er als standaard ingesteld dient te worden, deze wordt dan automatisch gebruikt voor apps als WhatsApp en iMessage. Bij 4COM helpen we u uiteraard graag met het installeren van de nieuwe e-sim.

Geschikte smartphones

Niet alle smartphones zijn al geschikt voor de nieuwe e-sim. Wel zijn in ieder geval de Samsung Galaxy S20, S20 Plus, S20 Ultra, Galaxy Fold, Google-pixel en de iPhone 11 geschikt.

Installeren e-sim

Kies een nieuwe provider
Ga naar menu ‘Mobiel netwerk’ of ‘Mobiele data’
Scan de QR code
Kies een nummer als standaard

Blijf op de hoogte

Heeft u vragen over de mogelijkheden van de e-sim? Of loopt u momenteel zelf rond met twee telefoons en wilt u graag overstappen? We informeren u graag, neem contact op via 078 – 750 17 35 of info@4com.nl. We blijven u constant op de hoogte houden via onze #4COMtrendwatching berichten. Volg ons op Instagram of schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

4COM nieuws