Nieuws Nieuws

Interview Maritiem MGZN

4COM BIEDT DE BESTE DATA- EN TELECOMOPLOSSINGEN EN MAAKT HET PERSOONLIJK

Kom er maar eens uit. Welk pakket van welke provider komt het dichtst in de buurt van je wensen? Natuurlijk wil je de laagste prijs, maar dan zitten de gewenste opties en mogelijkheden weer niet in dat pakket. Trouwens, je hebt wel wat anders te doen dan te verdwalen in het oneindige aanbod. Komt dit bekend voor? Dan is het tijd om 4COM te benaderen.

Leo van Treffelen

Algemeen directeur Paul van Utrecht en commercieel directeur Hans de Vries beseffen dat de data- en telecomwereld gecompliceerd is en voortdurend verandert bovendien. Paul: ,,Alles draait om communicatie; zeker in de binnenvaart, de branche waarin wij zijn begonnen. Je kunt niet het risico lopen dat er geen verbinding gemaakt kan worden. Daarom zorgen wij voor meerdere verbindingen aan boord, met een back-up. Wij zeggen hier weleens dat een internetverbinding net zo belangrijk is als de hoofdmotor…’’

Starlink

Een nieuwe optie is Starlink, zeker voor de binnenvaart en voor plekken aan de wal waar geen glasvezel aanwezig is. Starlink is gebaseerd op de satellieten van SpaceX (van Elon Musk), de ontvangst werkt via een schotel. Hiermee vervagen de landgrenzen. ,,Hoe je er ook over denkt, het schudt de markt wel op’’, aldus Hans. ,,De techniek staat sowieso nooit stil, kijk maar naar de ontwikkelingen rond 4G en 5G en het belang ervan voor het realiseren van autonoom varen.’’ Beide mannen vinden hun roots in de binnenvaart, net als de meerderheid van de teamleden. Vandaaruit vond er een uitbreiding plaats naar binnenvaart gerelateerde bedrijven en inmiddels ook naar bedrijven in het mkb die niets met de binnenvaart van doen hebben.

Persoonlijke service is een kernwaarde van 4COM

Plezier maken is ook een kernwaarde van 4COM en dat kunnen ze. Hier spotten Paul van Utrecht (links) en Hans de Vries hun klanten op de Dordtsche Kil

Wij voelen ons betrokken bij onze klanten en streven ernaar om telecomzaken zo soepel mogelijk te laten verlopen. Op transparante wijze en persoonlijk. Persoonlijke service is een kernwaarde van 4COM.’’

paul-van-utrecht

Onafhankelijk

,,We werken niet voor telecomproviders en zijn dus onafhankelijk. We kunnen daarom altijd de beste oplossing bieden, ongeacht welke telecomprovider het betreft. Wij werken aan een oplossing op maat, gebaseerd op één of meerdere providers. In alle gevallen zorgen wij voor de afhandeling met de providers, onze klanten hebben alleen met ons te maken, ook voor wat betreft de facturering.’’ ,,Office 365, internet en telefonie convergeren steeds verder en door te werken in de cloud zijn de gegevens veilig, afgeschermd en altijd beschikbaar. Was het overbrengen van twee GB een tijd geleden al heel wat, nu gaat het met honderden gigabytes tegelijk, aan boord en bij de bedrijven. Ook de veiligheid is een belangrijk punt. Voor de desktops is het tegenwoordig goed geregeld, maar mobiel vereist het extra aandacht. Er zijn oplossingen voor.’’ Het team van 4COM kijkt ernaar uit om tijdens Maritime Industry hun klanten te spreken. Want al de mooiste communicatiemogelijkheden ten spijt; persoonlijk contact blijft toch het mooiste wat er is. Ook dit jaar sponsport 4COM Modelbouw Groep Devel die in de vijver op de binnenplaats weer hun mooiste modellen laten varen.

MARITIEM MGZN – MARITIME INDUSTRY 2024

4COM nieuws