De beste routers voor binnenvaart
Nieuws Nieuws

De beste 4G/5G routers voor de binnenvaart

Complete gids voor jouw router

Internet lijkt in de binnenvaart onmisbaar, denk aan bevrachtingdocumenten en het aan- en afmelden bij terminals, havens en sluizen. Een stabiele en snelle 4G/5G router aan boord is dan ook gewenst. Een router die betrouwbare internetverbinding levert is cruciaal, maar waar let je op bij het kiezen van een router? 4COM zet de belangrijkste zaken op een rij, ook zullen de twee meest gebruikte routers in de binnenvaart worden uitgelicht; de Oppo 5G router en Pepwave 5G router.

Oppo 5G Router

Snelheid en veel apparaten

De Oppo router is de opvolger van de bekende Huawei routers, die zich de afgelopen jaren als uitermate stabiel hebben bewezen. De router van Oppo biedt 5G-connectiviteit, wat resulteert in hoge internetsnelheden en minimale vertraging. Dit is ideaal wanneer jij als schipper tijdens het varen behoefte heb aan streaming, communicatie en online werkzaamheden. De router beschikt over 1 UTP-poort en WiFi 6 verbinding. Met WiFi-6 wisselen routers naadloos tussen twee internetfrequenties (2,4 GHz en 5 GHz). De router schakelt automatisch over om je een snelle en stabiele internetverbinding te garanderen. Dit zorgt ervoor dat je op één frequentie tot wel 64 apparaten kunt verbinden, dit alles gebeurt ook nog eens draadloos!

Voordelen Oppo 5G

Hoogste internetsnelheid
Automatische overschakeling frequenties
Tot 64 apparaten

Pepwave Dual-SIM Routers

Combineer meerdere simkaarten voor optimale connectiviteit

Net als de Oppo routers, zijn Pepwave routers uitgerust met een 5G verbinding. De Pepwave router onderscheidt zichzelf met geavanceerde functies. Zo bieden Pepwave routers de mogelijkheid om meerdere simkaarten te gebruiken, wat bekend staat als dual (2 simkaarten) of quad (4 simkaarten). Het voordeel hieraan is, is dat je je abonnement kunt aanpassen per land. De slimme router leest waar jij je bevindt en schakelt automatisch over naar de juiste simkaart zodra je de grens overgaat. Daarnaast biedt de Pepwave-router inzicht in jouw verbruik en een uitgebreide beheertool waarmee je verschillende instellingen kunt configureren. Een extra voordeel is dat 4COM ook op afstand ondersteuning kan bieden en eventuele storingen snel kan verhelpen.

Voordelen Pepwave Dual-SIM

Meerdere simkaarten
4G en 5G verbinding
Beheertool incl. hulp op afstand
Versterkt signaal met antenne

Verbeter jouw bereik door gebruik te maken van een 4G/5G-antenne. Soms zijn er rondom de router verschillende barrières die jouw netwerk belemmeren, zoals HR++glas in de stuurhut of stalen constructies. Een buitenantenne beschikt over krachtigere zend-/en ontvangstcapaciteit in vergelijking met een gewone router. Door de strategische plaatsing op hogere buitenlocaties verbetert het signaal wat resulteert in een snellere internetverbinding op plaatsen waar het bereik normaal gesproken zwakker is.

Een passend internetabonnement

Naast de juiste router is een geschikt internetabonnement essentieel om optimaal van de router gebruik te kunnen maken. 4COM biedt verschillende abonnementen aan, zowel voor gebruik binnen Nederland als in heel Europa. Deze abonnementen variëren van kleine databundels tot onbeperkte abonnementen. Er zijn zelfs specifieke abonnementen beschikbaar voor bepaalde landen, zoals Duitsland.

4COM, jouw partner in routers en antennes aan boord

Welke router en antenne het beste bij jou past hangt af van verschillende factoren. Neem gerust contact op met één van onze adviseurs om de mogelijkheden door te nemen. We helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing zodat je altijd en overal vertrouwd verbonden bent. 4COM staat voor je klaar! Klik hier voor meer informatie.

4COM nieuws