Succesverhaal

Oostkeetshaven Scheepvaart B.V.

4COM verbindt Oostkeetshaven Scheepvaart B.V. met binnenvaartschip MTS Commander.

4COM verbindt Oostkeetshaven Scheepvaart B.V.

Hoe belangrijk is data? Dat is voor iedereen anders. Binnenvaart onderneming Oostkeetshaven Scheepvaart BV benut de nieuwe technologieën van vandaag de dag om bedrijfsprocessen te optimaliseren om betere beslissingen te kunnen nemen. Oostkeethaven Scheepvaart BV beschikt over 2 tankerschepen en vervoert hoofdzakelijk brandbare vloeistoffen en chemicaliën. Het ene schip de Admiral vaart op het rijnstroomgebied en het tweede schip de Commander hoofdzakelijk in de delta, tussen de havens van Antwerpen, Rotterdam, Amsterdam, Vlissingen en Terneuzen.

De oplossing voor Oostkeetshaven Scheepvaart B.V. bestaat uit:

MTS Commander
Zakelijke telefonie
Internetverbinding
Wifi netwerk
Camerasystemen

‘NEAR REAL TIME’ INZICHT IN BEDRIJFSPROCESSEN

Voorheen ging het inzien van data vrij ouderwets, met een laptop of USB-stick. De gegevens waren hierdoor nooit actueel en het zorgde voor inefficiënte processen. Via de huidige oplossing heeft het bedrijf ‘near real time’ inzicht in vrijwel alle technische en administratieve gegevens over het schip. Denk hierbij aan vaarsnelheid, brandstof verbruik of andere administratieve zaken zoals de wachtoverdracht. ‘’Vandaag de dag wordt veel informatie gedocumenteerd ten behoeve van allerlei kwaliteitssystemen, deze informatie wordt steeds meer gedigitaliseerd en dankzij onze oplossing kunnen we dit nu direct op de NAS opslaan. Uiteindelijk zorgt het voor een verbetering van de gehele bedrijfsoperatie, besparen we kosten en werkt het beslissingsondersteunend’’ – aldus Evelien Versloot, V.O.F. Commander.

Uiteindelijk zorgt het voor een verbetering van de gehele bedrijfsoperatie, besparen we kosten en werkt het beslissingsondersteunend

- Evelien Versloot, V.O.F. Commander.

VERTROUWD VERBONDEN MET HET SCHIP

4COM heeft middels een Dynamic DNS een beveiligde VPN-verbinding gerealiseerd tussen de Commander en het kantoor thuis. ‘’Met data uit het verleden kan er beter ingespeeld worden op de toekomst’’ – zegt Evelien Versloot. ‘’Daarnaast kunnen we beter anticiperen op bepaalde zaken, denk bijvoorbeeld aan de overdracht bij een nieuwe kapitein. Vanuit ons kantoor hebben we direct inzicht in alle administratieve zaken en kunnen we sneller reageren als er iets niet klopt. Hier zit een directe kostenbesparing in, fouten in de administratie kunnen namelijk zorgen voor verkeerde facturatie. Tot slot is er gepland om in samenwerking met 4COM ook camera’s aan boord van het schip te plaatsen. Dit moet ervoor zorgen dat er beter inzicht is in de directe omgeving van het schip.

Branche gerelateerde telecomoplossingen

‘’Bij ons ontbrak de kennis om een oplossing als deze te installeren, we maken dan ook al ruim 15 jaar gebruik van de totaaloplossingen van 4COM als telecomleverancier binnen de maritieme sector. Met hun kennis en expertise pakken ze branche gerelateerde zaken op en bieden hiervoor maatwerk oplossingen. Deze zou je lastig bij grote telecomproviders kunnen krijgen en juist daarom is 4COM voor ons zo van meerwaarde’’. Tot slot geeft Evelien Versloot aan dat de korte lijntjes en het persoonlijke contact erg belangrijk zijn, hierdoor blijven de bedrijfsprocessen optimaal lopen en kan het bedrijf focussen op wat er voor hen toe doet.
‘’We merken dat veel maritieme bedrijven zijn geholpen met onze expertise’’ – geeft Remko Polack, Accountmanager bij 4COM aan. ‘’Al jarenlang bieden we verschillende oplossingen aan voor een breed scala aan bedrijven, maar veel bedrijven weten niet dat dit verder gaat dan alleen telefonie en internet. De DNS verbinding voor de Commander is hiervan het perfecte voorbeeld’’.
4COM telefonie oplossing binnenvaart
Contact

Wij helpen je graag

Op zoek naar een totaaloplossing voor jouw bedrijf? Kies voor een vrijblijvend adviesgesprek en laat je informeren.

Meer klantverhalen

Misschien ook interessant?