Succesverhaal

Quartzline

4COM helpt Quartzline uit de brand met passende telecomoplossing!

Passende telecomoplossing

Quartzline is opgericht in 1976 en is uitgegroeid tot een belangrijke aanbieder van kunststof vloeren van duurzame en hoogwaardige kwaliteit. Snelle levering en een eerlijke prijs staan hoog in het vaandel en het familiebedrijf uit Dordrecht wordt momenteel gerund door Arthur Kaptein – de tweede generatie uit de familie.

In 2018 had Quartzline plannen om te verhuizen naar een nieuwe locatie op de Krabbepolder in Dordrecht. Echter, vanwege een brand in het destijds huidige pand aan de Daltonweg in Dordrecht kwam het bedrijf in een onwerkbare situatie terecht en moest het bedrijf halsoverkop vervroegd verhuizen. Arthur Kaptein licht toe: ‘Er lag nog geen internetverbinding en het was daarom een grote zorg dat ons bedrijf niet bereikbaar zou zijn en niet kon blijven draaien. Het was dan ook een geluk bij een ongeluk dat telecomleverancier 4COM onze nieuwe buurman werd.’ Hans de Vries (Accountmanager bij 4COM) vult aan: ‘We hebben snel gehandeld door een tijdelijke straalverbinding aan te maken tussen ons pand en dat van hen. Hierdoor kon Quartzline toch online blijven en konden de essentiële processen blijven draaien.’

De oplossing voor Quartzline bestaat uit:

Zakelijke telefonie
Internetverbinding
Wifi netwerk
Camerasystemen

Nooit meer offline met betrouwbaar internet

In de tussentijd heeft 4COM meegedacht over een oplossing voor de lange termijn. Zo hebben we een nieuwe glasvezelverbinding laten graven naar het pand van Quartzline waardoor het bedrijf de komende jaren goed verbonden blijft. Dankzij de betrouwbare verbinding kan de continuïteit van zowel het kantoor als de productieafdeling gewaarborgd blijven. Arthur Kaptein licht toe: ’Wij maken bijvoorbeeld gebruik van een tablet om orders te picken en dit gaat tegenwoordig ook over het internet. Het zou veel tijd en geld kosten als we mensen naar huis zouden moeten sturen omdat het internet niet mee werkt en zijn daarom blij dat 4Com altijd met ons meedenkt om dit soort scenario’s te voorkomen.

Altijd & overal bereikbaar

Naast de internetverbinding heeft 4COM een nieuw telefonie systeem aangeboden. Dit is een oplossing waarmee medewerkers overal kunnen bellen via één muisklik op hun pc. Juist in deze tijd is het extra belangrijk om optimaal bereikbaar te zijn en daarom is de telefooncentrale in de cloud de perfecte schaalbare oplossing voor Quartzline. Daarnaast maken de medewerkers gebruik van mobiele telefonie via 4COM, zo heeft Quartzline alle diensten overzichtelijk op één factuur en is er altijd één aanspreekpunt.

Is uw bedrijf op zoek naar een totaaloplossing op gebied van telecom en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Kies voor een vrijblijvend adviesgesprek en laat u vrijblijvend informeren.

Paul van Utrecht van 4COM uit Dordrecht
Contact

Meer informatie?

Benieuwd naar de oplossingen van 4COM?

Meer klantverhalen

Misschien ook interessant?