Nieuws Nieuws

Microsoft integreert GPT-4 in ‘Copilot’.

Microsoft integreert GPT-4 in ‘Copilot’ voor Word, Powerpoint, Outlook, Excel en Teams.

Je hebt er vast al over gehoord: Chat GDT AI. Microsoft heeft als marktleider ook niet stilgezeten en daarom deze functies slim geïntegreerd in hun applicaties, om jouw werk makkelijker te maken. Microsoft heeft onlangs de AI-technologie GPT van OpenAI aan de zoekmachine Bing toegevoegd en volgt nu met integratie in de Office-apps Outlook, Word, PowerPoint en Excel. De apps gaan het nieuwe en verbeterde GPT-4 gebruiken, dat Microsoft “Copilot” heeft genoemd. Deze AI-functie zal de gebruiker ondersteunen bij het werken in de apps, waardoor deze sneller en efficiënter kan werken.

Wat doet AI Copilot?

Copilot is een nieuwe functie binnen de apps van Microsoft. Gebruikers typen een opdracht, zoals “Maak een voorstel op basis van de notities van gisteren”. In Word kan Copilot zelfs een voorstel doen voor een tekst, die de gebruiker vervolgens kan aanpassen, aanvullen en verbeteren. “Soms zal Copilot dat goed doen, andere keren zal het nuttige fouten maken – maar het zal je altijd vooruithelpen”, aldus Microsoft.

4COM heeft voor jou op een rijtje gezet wat het allemaal kan doen:

Tijd besparen met mailen

Volgens Microsoft zijn we 80 procent van onze tijd kwijt aan randzaken zoals het beantwoorden van e-mail. Copilot in Outlook kan e-mail samenvatten, en voorgekookte reacties voorstellen. Gebruikers zouden hun mails zo sneller kunnen lezen, en met één klik een complete reactie kunnen terugsturen.

Vergaderingen samenvatten in Teams

AI kan de Teams vergaderingen automatisch samenvatten, zodat gebruikers effectiever kunnen vergaderen. Copilot is geïntegreerd met Teams en legt automatisch transcripties, notities en samenvattingen vast, samen met actie-items en taken.

Van platte tekst naar een compleet vormgegeven PowerPoint presentatie

Copilot maakt jouw Powerpoint compleet met styling, afbeeldingen en zelfs animaties! Je hoeft alleen maar te typen wat je wilt – het aantal dia’s, de stijl, de inhoud – en Copilot doet de rest voor je. (zie het in de video hieronder)

Gegevens in Excel analyseren

Je hoeft geen ingewikkelde formules meer in te voeren. Stel gewoon de vraag aan Copilot, zoals “Wat waren de meest winstgevende producten dit kwartaal?” en hij genereert het antwoord voor je in Excel.

4COM nieuws