Nieuws Nieuws

Betere internet snelheid via Odido

Betere internet snelheid dankzij nieuwe 3,5GHz-5G-frequentie

Odido activeert woensdag de 3,5GHz-frequentieband op haar 5G-netwerk. Daarmee is het volgens de provider de eerste provider van Nederland die de frequentieband inzet. De provider zegt daarnaast de maximumsnelheden van ‘een aantal’ abonnementen vanaf augustus te verhogen.

Odido, KPN en Vodafone hebben eerder deze maand elk 100MHz van de 3,5GHz-band verkregen. Hierdoor kun je als klant van 4COM snelheden tot wel 1000MB per seconden verwachten.

Odido lanceert de 3,5GHz-frequentieband op haar 5G-netwerk en maakt daarmee een sprong voorwaarts in Nederland. Als eerste provider in het land die deze frequentieband inzet, belooft Odido klanten in drukke gebieden zoals steden en evenementen merkbaar hogere snelheden te bieden, en dat al vanaf augustus 2024. Deze spannende ontwikkeling is het begin van een nieuw tijdperk in connectiviteit. Met de aankondiging van Odido lijkt de Rijksdienst Digitale Infrastructuur haar licenties uit te geven, waardoor ook KPN en Vodafone binnenkort kunnen profiteren van de 3,5GHz-band. Het overgrote deel van de masten met de 3,5GHz-frequentieband wordt deze week aangezet, schrijft Odido. De rest van de 3,5GHz-masten wordt in de loop van het jaar geactiveerd, zegt Odido. De provider heeft nog geen specifieke informatie vrijgegeven over de verhoging van de maximale snelheid, los van het feit dat deze kosteloos zal zijn.

KPN heeft eerder deze week aangekondigd te wachten op de benodigde licenties. Zij verwachten ‘snel’ daaropvolgend de 3,5GHz-band te kunnen activeren. Vodafone heeft eveneens aangegeven de 3,5GHz-band te willen benutten zodra zij de vergunning hebben verkregen. Dit betekent dat de uitrol van 3,5GHz-5G in Nederland steeds dichterbij komt.

Met de komst van 3,5GHz-5G zal de internetsnelheid aanzienlijk toenemen, waardoor we nog sneller kunnen internetten, streamen en gamen. Daarnaast biedt 5G ook mogelijkheden voor ontwikkelingen zoals zelfrijdende auto’s en slimme steden.

De verwachting is dat de uitrol van 3,5GHz-5G in Nederland zal leiden tot een toename van innovaties en nieuwe technologieën. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in efficiëntere processen voor bedrijven en een verbeterde kwaliteit van leven voor consumenten.

Benieuwd of jij al gebruik kunt maken van het 3,5GHz-5G netwerk, neem dan contact met ons op.

4COM nieuws