Hoe werkt VoIP bellen?
Nieuws Nieuws

Hoe werkt VoIP? Lees er alles over in onze blog!

VoIP staat voor voice over internetprotocol en houdt in dat je telefoon via IP belt (het internet). De telefonie wordt mogelijk gemaakt via een virtuele telefooncentrale, hierdoor wordt bellen flexibel, schaalbaar en vaak goedkoper.

Voorheen werd er via de ‘vaste’ telefonie gebeld via een analoge telefoonlijn of via de ISDN lijn. Je vaste telefonie werd hierbij gekoppeld aan een ‘vast’ telefoonnummer en was dan ook locatie-onafhankelijk. Bij VoIP zit je nummer niet meer vast aan een locatie en kun je deze overal gebruiken waar je een internetverbinding hebt. Zowel thuis, op de zaak als op locatie.

De voordelen voor ondernemers
Met VoIP koopt u dus geen telefooncentrale voor aan de muur, maar wordt telefonie gehost bij uw provider. Het voordeel is dat uw medewerkers altijd & overal bereikbaar zijn, genieten van een hoge gesprekskwaliteit en u geen grote investering hoeft te doen in een fysieke telefooncentrale. Het mooie aan VoIP is dat uw telefonie niet langer aan één locatie gebonden is en er vanaf iedere locatie met een vaste internetverbinding gebeld kan worden (zie onderstaande afbeelding). Daarnaast kunt u makkelijk op- en afschalen in uw telefonie en bent u hierdoor schaalbaar en flexibel.

Wat zijn de kosten?
U betaald abonnementskosten voor het aantal nummers en toestellen dat u gebruikt. Daarnaast zijn er extra’s mogelijkheden waarvoor u ook kunt kiezen. Als betrouwbare partner op gebied van communicatieoplossingen zoeken we samen met u naar een passende oplossing. 4COM is dé telecom leverancier voor omgeving Drechtsteden.

Klik hier voor meer informatie over bellen via het internet met VoIP

Ga naar VoIP

4COM nieuws