veilig werken
Nieuws Nieuws

8 tips voor een veilig wachtwoord

Onze tips voor een veilig wachtwoord!

Wel eens nagedacht over uw digitale veiligheid? Stel dat uw computer wordt gehackt en u hierdoor niet meer bij uw bestanden kan. Wat zijn dan de gevolgen voor uw bedrijfsvoering? 4COM geeft advies zodat u altijd & overal veilig kunt werken.

Veilig werken

Onze manier van werken is door het gebruik van slimme communicatiemiddelen en het internet sterk veranderd. Naast dat het enorm veel mogelijkheden biedt, zit er ook een keerzijde aan dit alles; wat gebeurt er met al mijn data en gegevens? Als je met veilige programma’s zoals Office 365 werkt mag je erop vertrouwen dat alle gegevens veilig blijven. Het verschil met de oude Word, excel etc. pakketen en Office 365 (waarin alles gebundeld zit), is dat uw gegevens in de cloud worden opgeslagen en mocht uw computer crashen, u hier nog steeds bij kan.

Check je wachtwoord

Gebruikt u één wachtwoord voor (bijna) al uw accounts? Als dit zo is, raden wij u sterk aan om verder te lezen. Een wachtwoord alleen is niet meer voldoende. Cybercriminelen weten steeds beter hoe zij toegang kunnen krijgen tot persoonsgegevens. Met goede en verschillende wachtwoorden voor je accounts kom je een heel eind om cybercriminelen te weren. Daarom geven we 8 waardevolle tips:

  1. Gebruik een wachtwoord van minimaal acht tekens
  2. Stel nooit één enkel woord in als je wachtwoord. Gebruik bijvoorbeeld een zin voor betere veiligheid
  3. Gebruik het woord/zin in combinatie met cijfers
  4. Gebruik geen adressen of geboortedata. Vaak hebben cybercriminelen hier namelijk al zicht in.
  5. Deel je wachtwoorden niet met anderen
  6. Maak zoveel mogelijk gebruik van tweestapsverificatie bij het instellen van je wachtwoord. Hiermee voeg je een extra beveiligings-laag toe aan je account
  7. Gebruik meerdere wachtwoorden voor meerdere accounts. Dus niet één wachtwoord voor alle accounts.
  8. Wilt u het helemaal optimaal regelen? Gebruik dan een passwordmanager zoals Lastpasss, Nordpass of Dashline.

Een passwordmanager is naast heel veilig, ook makkelijk te gebruiken. Alle wachtwoorden op één plek, zowel op pc, tablet als mobiel. Klik hier om meer te lezen over passwordmanager.

Robert van 4COM helpt je graag met smartphones

Hulp nodig?

4COM biedt ondersteuning bij bedrijfsbeveiliging. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan met een van onze adviseurs!

4COM nieuws