Nieuws Nieuws

Voorkom dat u al uw bestanden kwijtraakt

Lees hier stap voor stap hoe u een back-up maakt!

Het is belangrijk een ​​back-up van uw gegevens te maken om uw digitale leven te behouden, voor het geval dat er iets misgaat met uw telefoon. Het is namelijk enorm vervelend als u uw belangrijke gegevens kwijtraakt, omdat er geen recente back-up is gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan uw contacten, wachtwoorden, documenten en geïnstalleerde apps. Het maken van een back-up neemt niet veel tijd in beslag en kan geautomatiseerd worden. Na het lezen van dit artikel kunt u gemakkelijk en zelfstandig stap voor stap een back-up maken van uw Android of iPhone telefoon.

Een back-up van mijn Android telefoon?

Back-ups worden gemakkelijk gemaakt met een Samsung-account, Google-account of met de Smart Switch-app. U kunt uw smartphone zelfs zo instellen dat er automatisch back-ups worden gemaakt, zodat uw gegevens 24 uur per dag veilig zijn. In dit artikel leggen wij u uit hoe u een back-up maakt met een Samsung- en/of Google-account.

Een back-up maken van uw Samsung-account:
1. Ga naar Instellingen op uw telefoon, tik vervolgens op Accounts en back-up
2. Tik onder Samsung Cloud op Back-up van gegevens
(maak eventueel eerst een Samsung-account aan)
3. Selecteer de apps waarvan u een back-up wilt maken en tik vervolgens op Nu back-up maken

Zorg dat u voldoende opslag in uw Samsung-cloud heeft, zodat uw apparaat automatisch een back-up kan blijven maken. 

Een back-up maken met uw Google-account:
1. Open de app Instellingen op je telefoon
2. Tik op Google en dan Back-up
Optioneel: Als dit de eerste keer is, zet je Back-up met Google One aan en volg je de instructies op het scherm
3. Tik op Nu back-up maken

Ook hier kunt u bepalen van welke apps u wel of niet een back-up wilt laten maken.
Zorg ook in Google-drive dat u voldoende opslag heeft, zodat uw apparaat automatisch back-ups kan blijven maken.

Hoe maak ik een back-up van mijn iPhone telefoon?

Een van de meest gebruikte en een erg handige manier om een back-up te maken is via Apples iCloud.Wij leggen u uit hoe u een back-up maakt met uw iCloud account! Maak van tevoren, indien nodig, eerst een Apple-ID aan.

1. Tik op Instellingen op [uw naam] en vervolgens op iCloud
2Tik hier verder naar iCloud-reservekopie
3. Schakel iCloud-reservekopie in

iCloud maakt dan automatisch elke dag een reservekopie van uw iPhone als deze is aangesloten op een stopcontact, is vergrendeld en is verbonden met een wifi-netwerk. Zorg er wederom voor dat u genoeg opslag heeft op uw Cloud, zolang dit het geval is zal uw apparaat regelmatig een reservekopie maken en zijn al uw gegevens beschermd!

4COM helpt u graag verder!

Komt u er niet helemaal uit en heeft u hulp nodig met het maken van een back-up, of wilt u juist uw gegevens overzetten naar een nieuw apparaat? Dan staan wij voor u klaar! Voor vragen en/of advies kunt u altijd contact opnemen met 4COM via 078 750 17 35 of support@4com.nl.

4COM nieuws